Kemi suger

Snacka om slapp dag... tror jag räknade totalt fem tal. Sen gjorde jag inte mer. Seriöst. Vi taggade bilder på facebook, vi åt på subway och gick på stan och sen fick vi åka hem och jobba på biologin. Lööv it. 

Men varför pluggar jag inte kemi!? Prov imorgon. Det kommer gå åt helvete, men vem bryr sig? Nu ska jag sätta mig och försöka plugga i några timmar innan nedladdningen av nya The Sims är färdigt, medeltid ftw!


Hoppet för mänskligheten finns kvar

Hade japanska idag. Jag och Amanda orkade inte med sista halvan av lektionen, så vi frågade om vi kunde gå på stan och fortsätta insamlingen till Japan. Jag menar, att gå runt på stan och chilla i det fina vädret samtidigt som man gör en bra sak, kan det bli bättre? I alla fall, snart gick vi där på stan och var sjukt nervösa när vi skulle börja fråga folk, haha.

Men bland alla "nej, har inga pengar löst" och "nej, har inte tid" så fanns det några ljusglimtar. Och en gång hann jag bara säga "ursäkta, vi komme-" innan jag blev avbruten av ett bryskt nej. Hur svårt kan det vara att vara lite trevlig? Herregud. I alla fall, när vi i slutet nästan hade gett upp och tänkte gå tillbaka till skolan bestämde vi oss för att snacka med en kille, kanske i tjugo-årsåldern, som kom gåendes på gatan. Han såg jäääkligt bra ut är värt att nämnas (jag är tjej, vad förväntar ni er?). Så vi började snacka med honom om den här insamligen, och fy fan vad gullig han var! Han var den första personen som skänkte pengar, tror jag dog lite där.

Den andra höjdpunkten var när vi nästan var tillbaka till skolan. Vi började då prata med en äldre kvinna, och hon var sjukt söt och gav oss en 50-lapp. En 50-lapp! Helt otroligt vad fina människor kan vara.

En annan rolig händelse var ju när vi precis börjat gå på stan och en bil tutade på oss och två killar (?) vinkade åt oss... Amanda och jag vinkade chockade tillbaka och kollade sedan på varandra och brast ut i gapskratt. För grejen är, vi hade ingen jävla aning om vilka det var.


Helt galet

Det är svårt att fatta hur små vi egentligen är. Jorden känns ju ändå hyfsat stor; eller inte stor, men inte sååå pytteliten väl? Då tycker jag att ni ska ta en titt på den här bilden så kommer ni nog ändra er uppfattning och känna er väldigt, väldigt små.Helt gaaaaalet. Jag menar, vi vanliga döda tycker ju att solen är stor! Solen är egentligen den där lilla, lilla pricken, och den stora stjärnan är VY Canis Majoris. VY Canis Majoris är den största stjärnan man har upptäckt idag, och volymen är ca 9 miljarder gånger större än solen. 9 miljarder! Stjärnan ligger cirka 1,5 kiloparsec, alltså ungefär 5000 ljusår, ifrån jorden. Herregud, det är verkligen helt insane hur stor den är.

Men universum i sig är riktigt intressant, men ändå skrämmande på ett sätt. Jag menar, vi vet ju inte hur universum skapades. Naturligtvis så finns ju Big Bang-teorin, men vi är ju inte 100% säkra på att det verkligen var så det gick till. Vad fanns innan? Och kanske ännu mer intressant, vad kommer efter?

tjugofjärdemars

Hemma från skolan nu, tredje dagen i rad jag kommer hem tidigare än vad jag egentligen ska göra. Grymt skönt? Ja! Skulle egentligen haft kemi i en timme till ungefär, men kände huvudvärken komma krypande och orkade verkligen inte. Stack hem typ tjugo minuter efter att biologin började, men känner inte att jag missar något speciellt... vi ska jobba med egna arbeten, vilket jag gör bäst hemma, och sen ska jag läsa lite i kemin bara, helt lugnt, missar ingenting!

Men att cykla hem, i motvind, med en gammal cykel med punktering... Det är fan inte lätt ska jag säga er. Trodde jag skulle avlida.

Nu ska jag nog snart (snaaaart) sätta igång med engelskan och skriva färdigt den så jag kan chilla imon och åka hem, och sen ska jag nog börja lite smått på biologin, som jag skulle gjort idag... hehe.


pluggggg

Plugget tar seriöst livet av mig. Matte B kan gå och hänga sig själv i något hörn någonstans, ingen skulle gråta för det.

Har, om ni inte fattat det, MaB-prov imorgon. Det är inte mycket jag fattar, har precis gått igenom kvadreringsreglerna. Fyfan säger jag bara. Vad använder man det här till? På fredag är det också en engelskainlämning som jag inte ens har börjat på än. På tisdag nästa vecka är det kemiprov, på torsdagen veckan efter det är det fysikprov. Döda mig!

Vill ha sommarlov nu. På sommaren kan man släppa allting - så är det inte under veckoloven. Ta sportlovet som exempel. Visst, det är jäkligt skönt, men allt plugg man har ligger ändå där i bakhuvudet och gnager. Shit, jag har svenskaprov nästa vecka, jag orkar inte! Typ sådana tankar.

Just det, hade svenskaprov idag, så det är det jag har fokuserat på hela veckan och inte matten... dom lätta g-frågorna gick åt helvete, men mvg/vg-frågorna satt klockrent. Konstigt det där. Men jag bryr mig verkligen inte om medeltidens litteratur, så sjukt tråkigt!

Nu vill jag... sova. Måste dock skriva lite engelska innan det är dags att dyka tillbaka ner i matten. Som sagt, döda mig.

Isländsk saga

Oj vad aktiv man var här då. Har totalt glömt bort att uppdatera, men eftersom jag inte har några läsare (känner inte för att dela länken än) så finns det ingen som bryr sig. Har precis tittat på femmilen, och säger bara såhär; masstart suger. Tråkigt som satan, söndagsåkning 47,5 km av loppet och sedan börjar några släppa och en person som inte har dragit alls på hela loppet kan lätt ta sig förbi och vinna skiten. Patetiskt.

I alla fall, sitter och försöker skriva en isländsk saga, som skulle varit inne i onsdags, men har man skrivkramp så har man... den är så dålig att jag bara vill radera den och skita i att skriva någon. Jag fattar knappt var det är jag skriver, tror inte att den är så sammanhängande precis... jag gillar att skriva, men inte på det sättet, jag vill beskriva handlingar, känslor och omgivningar, men det kan man ju inte göra när man skriver en isländsk saga. Treeevligt värre.

RSS 2.0